צור קשר



לפרטים והזמנת מוצרים התקשרו:
   
אייל שבתאי
מפיץ מורשה ראשי






הנשיא פרס בהצגת הצמח המרווה המרושתת שממנו מפיקים את האומגה 3 .















גידול המרווה המרושתת

ההיסטוריה של המרווה

פירוש שמו הבוטני, סלביה Salvia הוא להציל או להושיע.

גם בערבית זכתה המרווה לשם אצילי "מרימיה"- הנגזר משמה של מרים, אמו של ישו. המסורת גורסת כי מרים וישו ברחו מעיר מולדתם, בית לחם, משום שפחדו מזעמם של חייליו של המלך הורדוס.

הימים היו ימי קיץ חמים והאם ובנה, מיוזעים ורעבים, חיפשו מעט צל ומקום שיתאים למנוחה. במנוסתם נתקלו בשיח מרווה משולשת, שיח בעל עלים כסופים וריח נפלא. מרים השכיבה את ילדה בצל השיח, קטפה מעליו וניגבה בהם את פניו הלוהטים.

ריחה המתוק והמשכר של המרווה החיה את נפשה ואת נפשו של הילד הקט ומרים בירכה את השיח. מאותו יום זכתה המרווה לשם המחייב "מרימיה מבורכה" - מרים המבורכת.

מקומה של המרווה לא נפקד גם משורשיה המיתיים של היהדות.

חוקרי טבע ארץ ישראלים קשרו בין שם הצמח, מרווה, לבין הר המוריה. יש מי שטענו שמקור צורתה של מנורת שבעת הקנים מסמל את צורתה של המרווה הארץ ישראלית.

סגולות המרווה

מלבד הסיפורים שנקשרו למרווה על סגולותיה, בארצות הים התיכון, כמו גם במזרח הרחוק וביבשות אחרות, משמשת המרווה כצמח תבלין ומרפא אלפי שנים.


המצרים הקדמונים השתמשו במרווה להבטחת הפוריות. בתקופת יוון העתיקה דיווח דיוסקרידה כי תמצית מים רתוחים של צמח המרווה, גרמה לעצירת דימום של פצעים וחתכים וכן למניעת צרידות ושיעול.


בתקופת הרומאים דיווח פליני על המרווה כצמח המשפר זיכרון.

כבר בתקופת יוון הקדומה, צוטט היפוקראטס כמי ששאל "איך יכול אדם למות אם מרווה גדלה בגנו?"


מרווה מרושתת

לפני מספר שנים התגלה זן אחד מתוך כ--2400 זנים שונים של צמח המרווה הקיימים בעולם, מרווה מרושתת. צוות מדענים חקר משך שבע שנים את הזן המיוחד שהתגלה, ומצאו בו חומצת שומן מסוג אומגה 3.